miercuri, 30 noiembrie 2022

Focul Sacru la Cugir

2019 2,706 views 12 Dec 2019 În data de 30.11.2019 de ziua Sfîntului Andrei – Apostolul Lupilor, zi în care în vremurile de Aur ale Geto-Dacilor se sărbătorea Ziua Lupului, NOI, câtiva dintre GETO-DACII zilelor noastre am iniţiat un Foc Sacru în fosta cetate dacică Singidava din Cugir; suntem deja la a doua editie, si vom continua intr-u eternitate. "Am ajuns pe dealul unde s-a organizat Focul Sacru „Focul Lupului Alb IOO”. Ne-am văzut, revăzut, cunoscut, recunoscut, bucurat şi îmbrăţişat ca fraţii toţi cei care participam la Foc. Spre uimirea mea erau mai mulţi decât anticipasem având în vedere frigul de afară : aproximativ -7 grade Celsius." Dar… la cât au îndurat şi câte au făcut Străbunii pentru noi… din punctul meu de vedere putea să fie şi -30 grade că eu cred că tot aceaşi am fi fost. Măcar atât să îndurăm şi noi pentru Ei… şi tot e prea puţin. Încă odată CINSTE şi ONOARE STRĂBUNILOR DACI !!! "Simţeam parcă cum toţi eram uniţi prin simţiri ,cei care eram acolo, toţi uniţi în UNU. Punctul nostru de legătură era Măreţul şi Infinitul ZAMOLXE ! Atunci am înţeles că Noi alături de mulţi dintre Voi, cei care citiţi aceste rânduri vom forma în curând „ARMATA SPIRITUALĂ A LUI ZAMOLXE” şi vom aduce această ţară şi acest neam la ceea ce a fost odată şi chiar mai mult." Fie ca Străbunii să fie alături de fiecare dintre noi şi fie ca fiecare dintre noi să-şi găsească Pacea şi Armonia interioară şi exterioară ! 2022

 https://www.facebook.com/ioan.cristea.39/videos/5869161816467482/

 

 Virtutile Umane

DRAGOSTEA, VOINŢA, CURAJUL, RĂBDAREA şi MODESTIA.  

Ce sînt şi cum se cultivă virtuţile?

Virtuţile erau considerate (şi vor mai fi) cele mai de preţ comori ale omului.

Prin ele, omul este mai aproape de divinitate, de nemurire chiar.

Virtuţile sunt cele care transcend dualitatea, forma, timpul.

Virtuţile nu au vârstă, de aceea se pot considera mereu tinere.

Toate virtuţile au putere asupra materiei; ele sunt totodată puteri prin care omul se apropie de zei.

Omul se naşte cu anumite virtuţi (obţinute cu mult efort în vieţile anterioare), le poate deprinde în decursul vieţii (prin numeroasele încercări), sau chiar pot fi primite datorită capacităţii de accesare a planurilor înalte.

De regulă, virtuţile din naştere sunt voinţa şi curajul. Ele s-au „cimentat” pe corpul spiritual datorită numeroaselor întrupări, prin care s-a experimentat lupta, negustoria, calitatea de conducător, dar pot veni şi din prigonire, suferinţă, nedreptate etc. Chiar dacă aceste virtuţi pot fi un „bun” din naştere, ele trebuie continuu dezvoltate, rafinate, altminteri rămân în „adormire”. De asemenea, voinţa şi curajul trebuie neapărat controlate de echilibru, bun simţ şi cunoaştere, iar prin toate acestea se deprind răbdarea şi modestia. Acestea două sunt considerate chiar mai importante decât voinţa şi curajul, deoarece au o mult mai mare putere de a schimba lucrurile în planul material.

 

Dragostea

Este cea mai mare putere a omului, este prima emanație a spiritului și animatorul prim al sufletului.

Dragostea este puterea care unește și vindecă oamenii, indiferent de culoare, religie,tradiții sau apartenență ideologică.

Din păcate, în vremurile actuale, dragostea este înlocuită, din ce în ce mai des, cu senzualitatea, cu plăcerea carnală, ceea ce înseamnă un blocaj imens la nivelul sufletului. Ba mai mult, cercetătorii au făcut aceeași greșeală, de a considera dragostea ca fiind un aranjament biochimic de moment, care ar dura în jur de doi ani și jumătate. Deci avem iarăși confuzie între atracția carnală (ce ține într-adevăr de biochimie) și dragoste. Ba mai mult, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a introdus-o în rândul deranjamentelor mentale.

Adevărul e că dragostea este incomparabil mai puternică decât atracția biochimică a trupului. dragostea pentru copii sau pentru părinți, de exemplu, nu durează doar doi ani și jumătate, ci chiar transcende viața, deci poate dura mai multe vieți.

Din păcate, oamenii s-au atașat atât de mult de corpul fizic încât afirmațiile acestor cercetători par să le confirme ipotezele, astfel că majoritatea oamenilor consideră că tinerețea este perioada iubirilor. Nimic mai fals! Dragostea nu este condiționată de nimic, nici de trup, nici de vremuri, nici de vârstă, nici de vreo condiție anume.

Dragostea se deschide doar dragostei și nu ține cont de nicio vârstă.

Pentru descătușarea energiilor dragostei trebuiesc rupte atașamentele de corpul fizic. Noi nu sîntem corpul fizic ci suflete care au un corp fizic. Suntem cu mult mai mult decât trupul. Acesta este un instrument al sufletului, un mijloc de manifestare în planul fizic (3D).

 

Voința

Este aspectul motivațional, motorul din spatele oricărei acțiuni pe termen mediu sau lung.

Este important să distingem în mod clar care sunt motivațiile care se află în spatele acțiunilor noastre.

Există două tipuri de motivații pentru acțiunile noastre:

  1. Motivațiile care au ca obiect egoul și necesitatea
  2. Motivațiile care au ca obiect sufletul, evoluția spirituală

Motivațiile care au ca obiect egoul și anumite necesități sunt cele care determină focalizarea forțelor fizice, mentale, emoționale, pentru atingerea unor obiective, sau dobândirea unor bunuri, funcții, titluri etc., iar cele care au ca obiect evoluția spirituală vin din cele mai profunde straturi ale ființei noastre, și au ca obiectiv atingerea sferelor superioare, îndumnezeirea, revenirea la Sursa Primordială.

Voința care se află în spatele acțiunilor pornite din ego nu este neapărat ne benefică atâta vreme cât acțiunile noastre respectă principiile de bază, adică nu deranjează și nu dăunează altor ființe în niciun fel. Nu întâmplător s-a spus că este extrem de important să se stabilească o bună relație între conștiință și ansamblul trup-minte-suflet. Dacă cineva simte un impuls puternic pentru a aduna putere, cunoaștere, bogăție, faimă, atunci nimeni nu are dreptul să-i conteste alegerea. Va avea parte de ce și-a propus în funcție de energia (fizică, emoțională, mentală) investită.

Voința este în strânsă legătură cu viziunea, pe termen mediu și lung, legată de propria persoană astfel că, cine nu știe ce vrea de la sine, care nu are o viziune, un plan bine stabilit, nu poate avea nici energia necesară, nici voința de a merge mai departe. Obiective precum a fi mai bogat, mai puternic, a obține mai multe titluri etc., nu au nicio valoare dacă nu există un plan desfășurat în spațiu-timp. Acest plan reprezintă informația din spatele voinței. În orice materializare se va respecta relația de cauzalitate informație-energie-materie. Dacă viziunea (planul, platforma) este clară, și nu se va schimba între timp, va acumula energie și apoi se va materializa.

Dacă planul este în acord cu ceea ce ne-a șoptit trupul, mintea și sufletul, atunci voința noastră va fi de fier, și vom merge până la capăt, adică până la materializarea aspiraţilor noastre.

Voința care are ca obiectiv evoluția spirituală vine din atingerea specială a celor mai subtile straturi ale sufletului. Acolo sunt vibrațiile primordiale, amintirile, emoțiile, când eram doar suflete în oceanul de lumină infinită al Sursei Primordiale. Aceste straturi pot fi atinse prin intermediul unor experiențe deosebite, prin meditații speciale, ori prin intervenția unor ființe din sferele superioare. Odată atinse aceste straturi, vibrațiile descătușate vor schimba total viața omului, astfel că evoluția spirituală va fi principalul țel în viață.

Voința unui astfel de om este asemenea diamantului, putând suporta orice fel de greutăți și restricții de ordin material.

Curajul

Curajul a fost, și încă este, una dintre cele mai apreciate virtuți dar, pentru a o evidenția și dezvolta, trebuiesc eliminate neîncrederea, frica şi îndoiala.

Curajul a fost virtutea de bază a războinicilor. Vitejia, bravura, neînfricarea erau, într-adevăr, cele mai apreciate calități ale războinicului, dar acestea erau temperate de cumpătare, înțelepciune și un anumit cod al onoarei.

Curajul nu este o virtute de bază doar pentru războinici, ci este o calitate sufletească necesară oricărui căutător al împărăției divine. Nu este ușor să asculți de șoaptele sufletului și, dacă este necesar, să mergi înainte și să lași totul în urmă. Curajul este necesar și negustorilor, și celor ce administrează și veghează asupra bunului mers al unei comunități, și exploratorilor, și celor care determină progresul unei comunități sau ai unui domeniu anume etc.

Orice schimbare reală din viața noastră se datorează unui act de curaj, unei decizii asumate. Se poate spune că viața fiecăruia este rezultanta deciziilor pe care le-a luat până la acel moment. Orice decizie este un act de curaj, deoarece se asumă responsabilitatea. Curajul de a acționa va fi cel care determină orice fel de schimbare în realitatea obiectivă.

Pentru dobândirea şi creşterea mai rapidă a acestei virtuți, şcolile de iniţiere ale tuturor timpurilor au întocmit o serie de programe (tehnici) specifice. Tehnicile difereau în funcţie de zona geografică, de istoria şi tradiţiile populaţiei respective. Spre exemplu, dacă în Egipt testul curajului implica mersul printre crocodili şi şerpi, în Dacia, învăţătorii zamolxieni se foloseau de lupi şi urşi. De asemenea, fiecare discipol trebuia să traverseze de unul singur un lanţ muntos, fără niciun fel de ajutor.

Pentru a fi considerat demn de nivelul al treilea (în școala zamolxiană), discipolul trebuia să traverseze o peşteră foarte lungă. Era o sarcină extrem de dificilă, care ţinea mai multe zile. Traseul era deosebit de dificil, cu suişuri şi coborâşuri în pantă mare, în beznă totală, şi cu o senzaţie puternică de istovire fizică şi psihică, precum şi o stare de totală debusolare.

Astfel de teste puneau la încercare nu doar voința și curajul, dar și răbdarea, credința în propriile puteri, precum ajutau și la dezvoltarea unor capacități considerate paranormale.

Fiecare dintre dumneavoastră, ați fost cel puțin o dată războinic (soldat) într-o viață anterioară. De asemenea, ați fost de mai multe ori implicat în activități care necesitau curaj și asumarea unor responsabilități, precum negustor, administrator sau conducător (mai mic sau mai mare). Astfel, curajul dovedit în acele vieți s-a imprimat în zestrea voastră spirituală, în corpul vostru cauzal, sub forma unor vibrații specifice.

Rețineți că degeaba aveți toată bogăția din lume, toată cunoașterea și toată răbdarea sfinților, dacă nu aveți și curajul de a vă implica, de a acționa, de a participa la dinamica realității!

 

Răbdarea

Răbdarea, ca bun spiritual, este forța rezultantă a voinţei, echilibrului, cunoaşterii și, mai ales, a experienței.

Acestea dau viziunea de ansamblu asupra mersurilor lucrurilor (ştiinţa dinamicii ciclurilor). Astfel, înţeleptul ştie că există un timp pentru orice acţiune, precum şi o măsură.

Răbdarea cere timp, cere efort, cere sacrificii, de aceea se spune că fructele răbdării sînt cele mai dulci cu putință.

Modestia

Asemenea răbdării, și modestia (smerenia) este o virtute specială, care se obține numai în timp, și adesea cere sacrificii, suferință și multă înțelepciune deoarece modestia se obține numai în dauna egoului.

Modestia este asemenea unei chei universale, prin care se deschid toate ușile.

În Proverbe (22.4) se spune că „răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa.”

 

Prin Focul Sacru Geto-Dacic, noi onorăm Focul cel Viu şi Veşnic, în care credeau şi Străbunii noştri Geto-Daci.

În vremea principalelor Sărbători Geto-Dacice, se aprinde Focul Sacru spre a ne onora Străbunii.

 Link

https://peurmelestrabunilor.wordpress.com/category/locuri-sacre/

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu